Praktiski
Receptes

Burkānu kotletes ar mannu 16

Foto – AIja Geida

Sastāvdaļas
• 150 g burkānu
• 100 g mannas
• 4 ēdamkarotes skābā krējuma
• 4 ēdamkarotes sezama sēklu
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Burkānus smalki sarīvē (ja ir ļoti sulīgi, mazliet nospiež sulu), sajauc ar skābo krējumu, mannu, sāli un maltiem melnajiem pipariem. Sezama sēklas apgrauzdē uz pannas un pieliek burkānu masai, samaisa. Ja neveidojas viendabīga konsistence, pielej nedaudz piena, savukārt, ja masa ir pārāk šķidra, pieber mazliet mannas. Patur 15 minūtes, lai manna uzbriest.

Ar mitrām rokām veido plānas kotletītes (centimetra biezumā) un cep uz pannas no abām pusēm. Pasniedz ar skābo krējumu.

Saistītie raksti
LA.lv