Praktiski
Receptes

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu – dzērveņu mērci0

Publcitātes foto

No miežu putraimiem un kartupeļiem uzvāra bukstiņputru, to atdzesē. Cepamajā formā ieklāj pergamenta papīru, lai vieglāk būtu izņemt ārā sacepumu.Cepamajā formā klāj pusi no bukstiņputras, pa virsu liek sagrieztus asinsdesas gabaliņus un pārklāj ar atlikušo bukstiņputru.

Liek cepeškrāsnī cepties 180°C temperatūrā 15 – 20 minūtes. Sacepumu izņem ārā un pārsmērē ar skābo krējumu. Vienlaikus gatavo ābolu-dzērveņu mērci. Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, tos liek katlā sautēties kopā ar dzērvenēm un cukuru 10 – 15 minūtes,. Savukārt bekonu sagriež plānās strēmelēs un apbrūnina cepeškrāsnī 200° C temperatūrā 5 – 10 minūtes.

Sacepumu liek uz šķīvja, pasniedz ar dzērveņu mērci un kraukšķīgo bekonu.

 

Gatavoja restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs

Saistītie raksti
LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Atrisini aizsvīdušo logu problēmu savā auto, izmantojot šo vienkāršo metodi 1
11 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Latvijas Pasts aicina laikus sagatavot un izsūtīt Ziemassvētku apsveikumus un dāvanas
12 stundas
ŽD
Žanna Damme
Praktiski
Kārumniekiem: kraukšķīgas vafeles ar maigu pildījumu
13 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
Ar burkāniem elektroauto nebaros. Ko iesākt, lai Latvijā autovadītāji pārietu uz elektromobiļiem? 1
1 stunda
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Tas nav saprātīgs virziens.” Kariņš neatbalsta “AP” rosināto ideju palielināt budžeta deficītu
4 stundas
LA
LA.LV
Sports
VIDEO: “Dinamo” izbraukumu sāk ar bezierunu zaudējumu
58 minūtes
LE
LETA
Dabā
Saglabāsies neliels sals: laika prognoze sestdienai
8 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Rīgas Centrāltirgus” vadība nezina, vai policija aizturējusi kādu no uzņēmuma darbiniekiem
4 stundas