Pamatēdieni, Receptes

Bukstiņputra kā pie omītes. Laba arī brokastīs!

Publicitātes foto

Sastāvdaļas
Miežu putraimi – 1 glāze
Kartupeļi – 3 gab.
Burkāns – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Piens – 1 glāze
Sviests – 1 ēdamk.
Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana.
1. Nomizo dārzeņus un sagriež mazākos gabalos
2. Sīpolus un burkānus apcep sviestā un pievieno kartupeļu šķēlītes
3. Sautē 3-5 minūtes un pievieno buljonu, tik daudz, lai pārsedz visus dārzeņus vismaz 5 mm
4. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes un pievieno miežu putraimus, kā arī siltu pienu
5. Vāra līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci
6. Pēc garšas pievieno sāli un piparus

2 Komentāri

  1. LATVIJĀ IR 4 NOVADI UN BUKSTIŅBIEZPUTRU VĀRA DAŽĀDI. MANA MAMMA VĀRĪJA ĻOTI GARŠĪGU ŠO ĒDIENU. ARI ES SAVAI ĢIMENEI UN CIENASTĀ DRAUGIEM TO VĀRU PĒC MAMMAS RECE’PTES. MANAS MAMMAS DZIMTĀ VIETA IR GULBENES NOVADA BEĻAVAS CIEMĀ. VIŅAS GATAVOTIE ĒDIENI VISPĀR ATŠĶĪRĀS NO KURZEMĒ GATAVOTIEM.

Pievienot komentāru