Praktiski
Receptes

Brūkleņu mērcīte, ideāla piedeva gaļai un grilējumiem0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 0,4 l svaigu brūkleņu
• 2 ķiploka daiviņas
• 80 g rozīņu
• 80 g brūnā cukura
• 100 ml vīna etiķa
• bumbieris
• ½ tējkarotes maltu sinepju
• ½ tējkarotes sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana.
Ķiploka daiviņas sakapā. Bumbierim izņem serdi un ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos. Pievieno pārējās sastāvdaļas un pannā ar biezām malām uz lēnas uguns sutina, līdz masa sabiezē un brūklenes ir mīkstas. Vīna etiķa vietā var izmantot ābolu etiķi. Savukārt, ja masa ir ļoti bieza, var pievienot mazliet ūdens. Ideāla mērce pie medību un liellopu gaļas, grilējumiem.

Saistītie raksti
LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
15 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
15 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
17 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/AFP
Pasaulē
Irānas sagrābtais britu kuģis noenkurots ostā; izmeklēs iespējamu sadursmi
37 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Divas pašvaldības izslēdz savus izdevumus no masu informācijas līdzekļu reģistra
2 stundas
LE
LETA
Ekonomika
LED gaismekļu ražotājs “Vizulo” jaunās tehnoloģijās ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro
19 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
Māksla kā vienīgais dzīvesveids. Saruna ar mākslinieku dinastijas turpinātāju Indriķi Ģelzi
5 stundas
LE
LETA
Dabā
Sestdiena būs siltākā diena kopš 1. jūlija
5 stundas