Praktiski
Receptes

Īpaši viegla buberta recepte nedēļas nogales gardēdim!0

Foto: Timurs Subhankulovs

Nedēļas nogalē, kad nav jāskrien kā vāverei ritenī, var vairāk laika veltīt pusdienu maltītei – uzvārīt zupu, pagatavot kādu gaļas ēdienu un, protams, nepiemirst desertu. Arī izcept kūku. Ierosmei – brīvdienu pusdienu variants gardēžiem – buberts!

Buberts

• 1¼ l piena

• 5 olas

• 100 g jeb 5 ēdam­karotes miltu (ar kaudzi)

• 200 g cukura

• ½ vaniļas pāksts

• 25 g mandeļu

Mandeles nakti patur aukstā ūdenī un no rīta sablendē vai samaļ. Uzvāra 1 l piena, kam pievienota vaniļa ar sarīvētām mandelēm. Olu dzeltenumus saputo ar vaniļas sēkliņām un cukuru, atlikušo pienu (¼ l) samaisa ar miltiem un, vienmērīgi maisot, pielej uzkarsētajam pienam.

Vāra dažas minūtes, pievienojot saputotos olu dzeltenumus. Katlu noņem no uguns un maigi iecilā saputoto olas baltumu. Pasniedz ar ķiršu vai upeņu ķīseli vai augļu mērci (var sablendēt zemenes, mellenes un avenes).

Šo recepti kafejnīcas “Buberts” pavāriem nodevusi Dagmāras Legantes māte Astrīda Legante.

Saistītie raksti
LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Šokolādes braunijs krūzītē. Pagatavo 5 minūtēs! VIDEORECEPTE
21 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Nosacījumi apgādnieka zaudējuma pensijas saņemšanai. Vai pienākas arī pilngadīgiem bērniem, kas turpina mācīties?
21 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Vai gladiolu sīpolus pa ziemu var parafinēt? Kā tos labāk uzglabāt?
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IE
Ināra Egle
Latvijā
Uz protestu viļņa grib atlaist Saeimu: “ZZS” un “Saskaņa” vēl neiesaistās parakstu vākšanā
35 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Ceturtdien gaidāms vējains laiks
1 stunda
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: Supermenu gaidot
56 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Aprit seši gadi kopš Zolitūdes traģēdijas “Maxima” lielveikalā
1 stunda
LE
LETA
Sports
Porziņģis ar 14 punktiem palīdz “Mavericks” uzvarēt
43 minūtes