Praktiski
Receptes

Biezpienmaize ar dzērvenēm un aprikozēm0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 1,5 kg biezpiena
• 270 g mannas
• 700 g skābā krējuma
• 300 g cukura
• 70 ml saldā krējuma
• 150 g žāvētu dzērveņu
• 150 g žāvētu aprikožu
• Ēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana.
Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pieber mannu, kartupeļu cieti, cukuru un pielej saldo un skābo krējumu. Samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztas aprikozes un kaltētas dzērvenes. Pannu izklāj ar cepamo papīru un izlīdzina biezpiena masu (var cept arī ar pirmajā receptē doto pamatni). Virspusē uzkaisa brūno cukuru, dekoram var izmantot dzērveņu pusītes. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 80–90 minūtes.

Saturīga un garšīga biezpienmaize, kuru var cept arī bez pamatnes.

LA.lv