Praktiski
Receptes

Biezpiena saldā masa – vienkārši pagatavojams, gards deserts1

Foto – Aija Geida

Rozīnes nomazgā un izmērcē mīkstas. Biezpienu sablendē ar cukuru un krējumu (krējuma daudzums atšķiras atkarībā no biezpiena mitruma), līdz veidojas viendabīga masa bez biezpiena graudiņiem. Pievieno rozīnes un samaisa. Garšas dažādošanai var pievienot smalki sagrieztu marmelādi, sukādes vai žāvētās aprikozes.

Daudzās receptēs norādīts, ka jāpievieno sviests vai saldais krējums, taču tās ir tikai liekas kalorijas un tauki, un pilnīgi pietiek ar 15% skābo krējumu un vājpiena biezpienu.

 

 

 

Saistītie raksti
LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Novembrim piestāv bietes! Noderīgi knifiņi to gatavošanai
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Kā sagatavoties mājokļa remontam? Padomi, kas ļaus ietaupīt laiku, naudu un saudzēt nervus
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar suni sabiedriskajā transportā. Ko darīt, lai brauciens paietu bez raizēm?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Vai neredz, kas notiek ārpus Rīgas? Ko novadu reforma nesīs kultūrai
20 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
Atklāj, kuros uzņēmumos notikuši smagi negadījumi ar strādājošajiem
1 stunda
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
1919. gada 17. novembrī. Valsts vadītāja “diskrēts lūgums tautietēm”
2 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Uz Rīgas apvedceļa smags negadījums: ir bojāgājušais
5 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Sports
VIDEO: Porziņģim otrais “double-double” pēc kārtas un uzvara pār NBA čempioni
1 stunda