Praktiski
Receptes

Biezpiena sacepums ar ogu ķīseli 0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
• 100 g 9% biezpiena
• ēdamkarote mannas
• 1 ola
• 2 tējkarotes cukura
• 2 tējkarotes rozīņu
• sāls

Pagatavošana.
Biezpienu samaisa ar olu dzeltenumiem, cukuru un mannu. Pievieno olu baltumus, kas sakulti ar šķipsniņu sāls, noskalotas rozīnes un visu rūpīgi samaisa. Veidni ietauko ar sviestu, uzkaisa nedaudz mannas un ielej biezpiena masu. Cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 40 minūtes, kamēr parādās sarkanīga garoziņa. Pasniedz ar aveņu un melleņu ķīseli, svaigām ogām, kā arī uzspiež vairākas putukrējuma rozītes.

Ķīselim var izmantot šādas ogu kombinācijas: zemenes ar upenēm (upenes piešķirs ķīselim skaistu krāsu!), dzērvenes ar mellenēm, brūklenes ar āboliem.

LA.lv