Praktiski
Receptes

Biezpiena sacepums ar drumstalām0

Foto no “Lauku Avīzes” izdevniecības grāmatas “Ģimenes virtuve”

Sastāvdaļas

Mīklai – 250 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 100 g cukura, tējkarote cepampulvera, 3 olu dzeltenumi, ½ tējkarotes
sarīvēta citrona miziņas, ēdamkarote piena.

Pildījumam – 3 olu baltumi, 500 g biezpiena, 200 g cukura, tējkarote vaniļas cukura, ½ tējkarotes sarīvētas citrona miziņas, 4 ēdamkarotes kviešu miltu.

Pagatavošana.

Mīklai sajauc visas sastāvdaļas, bet nesablīvē (mīklai jābūt irdenai), sadala 2 daļās.

Pildījumam olu baltumus saputo stingrās putās. Biezpienu samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu,
pievieno miltus un iecilā olu baltumus.

Izrullē pusi mīklas, liek uz cepamplāts, virsū liek biezpiena masu un pārkaisa ar atlikušās mīklas drumstalām.

Cep 190 °C apmēram 30 minūtes.

Saistītie raksti
LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
15 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
15 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
17 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/AFP
Pasaulē
Irānas sagrābtais britu kuģis noenkurots ostā; izmeklēs iespējamu sadursmi
33 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Divas pašvaldības izslēdz savus izdevumus no masu informācijas līdzekļu reģistra
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
LED gaismekļu ražotājs “Vizulo” jaunās tehnoloģijās ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro
15 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
Māksla kā vienīgais dzīvesveids. Saruna ar mākslinieku dinastijas turpinātāju Indriķi Ģelzi
5 stundas
LE
LETA
Dabā
Sestdiena būs siltākā diena kopš 1. jūlija
5 stundas