Praktiski
Receptes

Biezpiena sacepums0

Foto no “Lauku Avīzes” izdevniecības grāmatas “Ģimenes virtuve”

1. Bļodā sajauc sviestu ar cukuru. Olām atdala dzeltenumus, pievieno sviesta un cukura masai, pieber vaniļas cukuru, pievieno citrona sulu un rīvēto miziņu, tad pieliek biezpienu. Visu saputo ar putojamo slotiņu.

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Sietiņā notecina aprikozes. Olu baltumus stingri saputo un iecilā biezpiena masā. Pusi masas liek ietaukotā sacepuma formā, uz tās kārto aprikožu pusītes, virsū liek atlikušo masu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām, cep cepeškrāsnī 40 minūtes. Pēc 20 minūtēm karstumu samazina līdz 180 grādiem.

 

Recepte no “Lauku Avīzes” izdevniecības grāmatas “Ģimenes virtuve”

Saistītie raksti
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
No mantojuma var arī atteikties? 2
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sagatavo auto ziemai – viss, kas jāzina par riepu maiņu
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Ieziemot telpaugus, gādāt par apgaismojumu un citi darbi, kas oktobrī vēl jāpaspēj
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Veselam
Cenrādī par veselības aprūpes pakalpojumiem viens, rēķinā – kaut kas cits 1
4 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Turcija un ASV vienojas par ugunspārtraukšanu Sīrijā
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
Izskan jauni vārdi Latvijas Bankas prezidenta amatam
4 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Mājās nav pārnācis zēns: meklē 11 gadus veco Rinaldu 1
6 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona: sinoptiķu prognoze 7 dienām 1
9 stundas