Praktiski
Receptes

Biezpiena aveņu kūka0

Foto – www.bonappetit.lv

Sastāvdaļas

500g vājpiena biezpiena

6 ēd.k. citrona sulas

80g+3 ēd.k. cukura

250 g saldā krējuma

300g avenes (šajā gada laikā atrodamas dažos Lielveikalos, bet var ņemt arī saldētas)

75 g sviesta

150g smilšu cepumu

Pagatavošana

Sajaukt biezpienu, citrona sulu un cukuru.

Saldo krējumu uzputot un uzmanīgi sajaukt ar biezpiena masu. Avenes blenderī sasmalcināt, pievienojot 3 ēd.k citrona sulas un 3 ēd.k cukura.

Izklāt ar plēvi taisnstūra formu. Ar lielo karoti izsmērēt biezpiena masu apmēram 1 cm biezā kārtā. Ielikt ledusskapī uz kā minimums 20 min.

Tad pārklāt ar aveņu maisījumu un atkal ielikt ledusskapī uz kādām 15 min. Tā atkārtot, līdz beidzas abas masas.

Pa to laiku cepumus sadrupināt, sajaukt ar izkausētu sviestu.

Cepumu masu izklāt pa virsu un mazliet piespiest.

Ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz apmēram 6 stundām, bet vislabāk uz nakti.

Saistītie raksti

Stundu pirms pasniegšanas izņemt ārā, lai atkūst. Izņemt kūku no formas, apgriezt otrādi un sagriezt gabalos.

Pasniedzot dekorēt ar avenēm.

         Recepti piedāvā

LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Siltumnīcā pēkšņi sākuši vīst tomāti. Kas par iemeslu un kā glābt augus?
7 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Deserts ar rīvmaizi, saldējumu un medu
9 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Kā pagatavot garšaugu sāli. Recepte
10 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Latvijā
Pirmspensijas cilvēki stājas augstskolās. Kas ir pieprasītas programmas?
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Negaisā Polijas Tatros dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet 30 ievainoti
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Jūrmalas restorānā tikušies Šlesers un Rīgas domnieks Bergmanis 2
6 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Divi puikas vieni paši izdzīvo trīs dienas: paglābj veiksmīga sakritība
1 stunda
LA
LA.LV
Dabā
Sinoptiķi pavēsta, kad gaidāms karstākais laiks: prognoze 7 dienām
5 stundas