Praktiski
Receptes

Biezās kefīra pankūkas0

Foto: Tasha_Lyubina/Shutterstock

Sastāvdaļas
• glāze kefīra
• glāze miltu
• pusglāze sarīvētu ķirbju
• 2 olas
• 2 ēdamkarotes cukura
• šķipsniņa sāls
• eļļa cepšanai

Pagatavošana.
Atdala olu dzeltenumus no baltuma. Atsevišķi saputo dzeltenumus (ar cukuru) un baltumu. Saputotajiem dzeltenumiem pievieno kefīru, miltus, sarīvētu ķirbi un sāli. Visu rūpīgi izmaisa, beigās pievieno stingri saputotos olu baltumus. Gatavo mīklu atstāj uz 30 minūtēm uzbriest. Cep zeltainas pankūkas un pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

!!! Ja tiek izmantots vājpiena kefīrs, pankūku mīklai var pievienot arī mazliet skābā krējuma.

LA.lv