Praktiski
Receptes

Biešu zupa ar pupiņām 16

Sastāvdaļas – 200 g sausu pupiņu, 300 g kartupeļu, 200 g kāposta, sīpols, burkāns, 200 g biešu, 300 g žāvēta bekona vai speķa, 50 g augu eļļas, 2 ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes tomātu pastas, sāls.

Pagatavošana.

Pupiņas nomazgā, aplej ar ūdeni un ļauj uzbriest. Pēc tam novāra un pievieno salmiņos sagrieztus kartupeļus. Visu vāra.

Bietes, burkānu un sīpolu notīra, sagriež plānos salmiņos vai sarīvē uz rupjas rīves un sautē pannā augu eļļā 2–3 minūtes, pievieno tomātu pastu un vēl visu sautē 2 minūtes.

Kāpostu notīra un sagriež strēmelītēs.

Sautētos dārzeņus liek katliņā pie pupiņām, pievieno sasmalcināto kāpostu, visu vāra 5 minūtes. Pēc tam zupai pievieno sasmalcinātu gaļu un ķiplokus.

Labu apetīti!

LA.lv