Receptes, Uzkodas un salāti

Biešu salāti ar ābolu un siļķi

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3 vidēja lieluma bietes
• 3 kartupeļi
• 2 burkāni
• 300 g marinētas siļķes
• 200 g biezpiena siera
• sīpols
• skābs ābols
• 4 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ tējkarotes citronpiparu
• ¾ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Atsevišķi novāra burkānus, bietes un kartupeļus. Dārzeņus notīra un sagriež kubiņos. Sieru un sīpolus katru atsevišķi smalki sakapā. Ābolu nomizo, ja bieza miza, un sagriež kubiņos. Arī siļķi sagriež gabaliņos. Stikla salātu traukā kārto dārzeņus, sieru, ābolu un siļķi. Pagatavo mērci, neitrālas garšas augu eļļu sajaucot ar sāli, citronpipariem un citrona sulu. Pārlej salātiem. Augšpusē kārto bietes gabaliņus un sarīvētu biezpiena sieru.

Pievienot komentāru