Praktiski
Receptes

Bezglutēna ravioli ar lasi0

Ēdieni restorānā Da Roberta, A. Čaka ielā 58. Foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

KĀ GATAVOT

Mīkla: 3 olām baltumu atdala no dzeltenuma. Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli un 3 olu dzeltenumus, 1 veselu olu, eļļu. Mīca, līdz mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. 20 min patur ledusskapī temperatūrā no 0 līdz 4 grādiem.

Lasim noņem ādu, sagriež sīkos kubiņos. Pievieno sāli un piparus, sajauc. Mīklu izrullē, liek formiņās, tajās – laša pildījumu, apziež ar olu. Pārklāj ar otru pastas mīklas kārtu, izspiež ravioli. Divas stundas tur -18 grādu temperatūrā. Sviesta un eļļas maisījumā apcep sakapātus sīpolus, ķiplokus. Pievieno baltvīnu, brīdi pavāra, ļaujot, lai iztvaiko alkohols. Pielej saldo krējumu, pieber nedaudz estragona. Ravioli ber verdošā ūdenī, vāra 30 sek. Liek klāt mērcei, samaisa. Kārto šķīvī, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

 

Saistītie raksti
LA.lv