Deserti un saldumi, Receptes

Bezglutēna ābolkūka

glutenfripplekaka2

Sastāvdaļas (6 – 8 personām) Formiņai: sviests vai margarīns, 1 ēdamkarote Dansukker smalkā niedru cukura, 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu.

Mīklai

300 g kartupeļu cietes,

300 g Dansukker pūdercukura,

2 tējkarotes cepamā pulvera,

1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura,

200 g kokosriekstu skaidiņu,

150 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā,

2 olas,

100 g vaniļas jogurta.

Pildījumam 2 āboli.

Pagatavošana.

Ar taukvielām iesmērē apaļu formu (aptuveni 23 cm diametrā ar noņemamām malām). Formiņā iekaisa niedru cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Iemaisa taukvielas, līdz masa kļūst drupataina. Pievieno olas un jogurtu un maisa, kamēr izveidojas mīkla. Masu ielej formā. Nomizotus ābolus sagriež šķēlītēs un iespiež mīklā. Aptuveni 45 minūtes cep 175 grādu temperatūrā. Ļauj, lai kūka formā pāris minūtes atdziest. Pasniedz siltu kopā ar vaniļas mērci, vaniļas saldējumu vai vaniļas biezpienu.

Pievienot komentāru