Praktiski
Receptes

Benedikta olas ar mazsālītu lasi0

Foto – Valdis Semjonovs

KĀ GATAVOT

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno mazliet sāls un nedaudz etiķa. Olu iesit kausiņā tā, lai dzeltenums nesajaucas ar baltumu, pēc tam uzmanīgi ielaiž verdošajā sāls un etiķa ūdenī. Pavāra 2 min, uzmanīgi izceļ. Svaigu lasi sagriež šķēlītēs, viegli pārkaisa ar jūras sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, patur 3 līdz 4 min. Katliņā uz lēnas uguns vāra sarkanvīnu kopā ar dzērvenēm, pievienojot nedaudz cukura, līdz aptuveni 2/3 vīna ir novārījies un tas sabiezējis. Burgera maizi pārgriež uz pusēm, viegli apgrauzdē, katrai pusītei pāri liek mazsālītā laša šķēli un Benedikta olu, pievieno sarkanvīna mērci, plāni sagriezta svaiga gurķa šķēlītes. Pārkaisa ar dīgstiem.

Saistītie raksti
LA.lv