Praktiski
Receptes

Baklažānu tornīši – ātri pagatavojams un viegls ēdiens0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 2 baklažāni
• 4 tomāti
• 250 g mocarellas siera
• 2–3 ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls
• Zaļumi vai diedzējumi pasniegšanai

Pagatavošana.
Baklažānus sagriež 7–9 mm biezās šķēlēs un apcep uz pannas zeltaini brūnus, apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Var likt arī uz cepamās plāts, apslacīt ar eļļu, pārkaisīt ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un cept +180 °C 10–15 minūtes – šādi baklažāns būs sulīgāks un ne tik trekns. Kad baklažānu šķēlītes gandrīz gatavas, tajās ierīvē ķiploku masu (izspiež ar ķiploku spiedi). Šķēlītēs sagriež tomātus un mocarellas sieru. Gatavo tornīšus, liekot baklažāna šķēli, tomātu, sieru, tad to pašu atkārto. Augšpusē liek zaļumus un tomātu cepurīti. Labi garšo gan silts, gan auksts.

LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
16 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
17 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
18 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Sports
TIEŠRAIDE: “RallyX Nordic” rallijkrosa čempionāta sacensības Biķernieku trasē
Tiešraide 6 minūtes
LE
LETA/AFP
Pasaulē
Tramps asiem vārdiem izsakās par britu tankkuģa sagrābšanu
38 minūtes
LA
LA.LV
Sports
Krievijas hokeja zvaigzne Panarins skarbi par Krieviju un Putinu: Vladimir Vladimirovič, pārdod savas slidas
14 minūtes
LE
LETA
Kultūra
Kur notiks XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki?
3 minūtes
LE
LETA
Dabā
Svētdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +29 grādiem
18 minūtes