Praktiski
Receptes

Baklažāns – eksperimentēšanas vērts dārzenis virtuvē0

Foto – Shutterstock

Baklažāns ir skaists, tumši violets dārzenis. Tā dzimtene gan ir pie Vidusjūras, bet pamazām tas ieņem savu vietu uz latviešu galda. Dārzenis ir eksperimentēšanas vērts.

Pirms gatavošanas baklažāna šķēles jāapkaisa ar sāli, mazliet jāpatur un jānosusina, jo pusgatavi vai pārauguši dārzeņi mēdz būt sīvi, taču kādam baklažāna rūgtums varbūt patīk.

• Labas kvalitātes baklažāns ir gluds, spīdīgs un stingrs. Ja ir nedaudz iebojājies vai piespiežot ir mīksts, tas jau ir zaudējis savas lieliskās īpašības.

• Kātiņam jābūt sausam un stingram, tas nedrīkst būt gaļīgs, brūns vai notrūcis.

• Ideāls ir 15–20 cm garš baklažāns. Lielajiem ir vairāk sēklu, kas dod sīvo un aso garšu. Tāds ilgāk jāpatur, ar sāli apkaisīts.

• Sīvumu noņem cepšana eļļā. Lieko eļļu nosusina ar papīra dvieli.

• Vislabāk baklažāns sader ar jēra gaļu.

• Baklažānam piestāv fetas un kazas siers, kā arī mocarella.

• No garšvielām baklažānu ēdieniem ieteicams pievienot baziliku. Lieliski iederas arī raudene (oregano) un timiāns.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
No mantojuma var arī atteikties? 2
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sagatavo auto ziemai – viss, kas jāzina par riepu maiņu
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Ieziemot telpaugus, gādāt par apgaismojumu un citi darbi, kas oktobrī vēl jāpaspēj
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Veselam
Cenrādī par veselības aprūpes pakalpojumiem viens, rēķinā – kaut kas cits 1
5 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Turcija un ASV vienojas par ugunspārtraukšanu Sīrijā
5 stundas
LE
LETA
Latvijā
Izskan jauni vārdi Latvijas Bankas prezidenta amatam
5 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Mājās nav pārnācis zēns: meklē 11 gadus veco Rinaldu 1
7 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona: sinoptiķu prognoze 7 dienām 1
10 stundas