Deserti un saldumi, Receptes

Aveņu biezpiena kārtojums ar vaniļas mērci

Foto - Anda Krauze

Sastāvdaļas – svaigas avenes, olas, saldais krējums, vaniļas pāksts, cukurs, biezpiens.

Pagatavošana.

Uzkuļ saldo krējumu, pievieno biezpienu, cukuru.

Avenes ar cukuru sablenderē līdz vienmērīgai masai, izberž caur sietu.

Vaniļas mērcei – 1 litrs saldā krējuma, desmit olu dzeltenumi, astoņas ēdamkarotes cukura, viena vaniļas pāksts. Saldo krējumu uzsilda, pievieno vaniļu, ļauj uzsilt, ne vārīties. Olas sakuļ ar cukuru un abas masas sajauc, liek ūdens peldē, ievāra, līdz masa kļūst krēmīga.

Pievienot komentāru