Praktiski
Receptes

Auzu un melleņu pīrāgs0

Foto – Aija Geida

Pagatavo mīklu, abu veidu miltus sajaucot ar cepamo pulveri, sāli un cukuru, un ieberž aukstu sviestu. Pielej pienu un samīca mīklu. Atstāj uz 15 minūtēm. Tad izrullē 3–4 mm biezu un ieklāj cepamajā veidnē. Pēc tam liek pildījumu – ābolu biezeni, saldētas mellenes – un uzkaisa cukuru. Gatavo drumstalas, sajaucot kopā visas sastāvdaļas, un uzber pīrāgam. Cep +180 °C aptuveni 40 minūtes. Kad pilnībā atdzisis, sagriež un pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

 

Saistītie raksti
LA.lv
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Lielais ražas laiks. Kas darāms dārzā 16. – 23. septembrī
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Virtuves izlietņu veidi un to priekšrocības. Kuru izvēlēties?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Sagatavo kompostu pavasarim: ko noteikti tajā nevajag likt
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

GS
Gundega Skagale
Dabā
Latvijā izstrādāts depozīta automāts, kas darbojas ar mākslīgā intelekta palīdzību 1
3 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Latvieši iemet divus pirmos vārtus sezonā, “Dinamo” ar raksturu izrauj uzvaru
2 stundas
LE
LETA/LA.LV
Latvijā
“Process reizēm ir emocionāls.” Koalīcijas partneri sola atbalstu pašvaldību reformas turpināšanā 1
5 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. “Viņa aizmiga…” Džipa vadītāja pie Ķekavas apļa ietriecas kravas auto sānā
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Otrdien Latviju sasniegs ciklons, atnesot stipru lietu un krusu
10 stundas