Receptes, Uzkodas un salāti

Auzu pārslu un bazilika pesto putra ar sviesta pupiņām un zandarta fileju

2017.10.12. Rigas Dzirnavnieks. Ferma. Foto: Anrijs Pozarskis

Par godu Starptautiskai Putras dienai, kura Latvijā tiek organizēta ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” atbalstu, ir tapusi restorāns “Ferma” īpašā auzu pārslu putras recepte.

Sastāvdaļas:
(4 porcijas)
Auzu pārslas 200 g
Siers “Mascarpone” 60 g
Plāni griezts parmezāna siers 20 g
Bazilika pesto 60 g
Vītināti tomāti 30 g
Sparģeļi 80 g
Zaļās sviesta pupiņas 40 g
Rukolas lapiņas 20 g
Svaigi zaļumi dekorēšanai
Timiāna zariņš
Sāls pēc garšas
Melnie pipari pēc garšas
Zandarta fileja 600g
Laiks – līdz 40 minūtes.

Pagatavošana

Viegli apgrauzdē auzu pārslas. Katlā ielej 400 ml ūdeni, pievieno sāli, ieber apgrauzdētās auzu pārslas un vāra līdz gatavas. Kamēr vārās putra, nomizo sparģeļus, notīra pupiņas un noblanšē (uz 30 sekundēm.

Iegremdē verdošā ūdenī un pēc tam iemērc aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanos un saglabātu krāsu. Gatavajai putrai pievieno pesto mērci, kaltētos tomātus, sparģeļus, sviesta pupiņas, “Mascarpone” sieru un silda.

Pievieno rukolas lapiņas, viegli apmaisa un vairs nesilda. Uz pannas izkausē sviestu.

Zandarta fileju apkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un cep no abām pusēm kopā ar timiāna zariņu, līdz fileja ir gatava.

Šķīvī liek putru un zandarta fileju, pārber ar plāni grieztu vai rīvētu parmezāna sieru un dekorē ar svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru