Dzērieni, Receptes

Auzu pārslu smūtijs veselīgām un sātīgām brokastīm

Foto - Anda Krauze

Samantas Tīnas Poļakovas saspringtais dzīves ritms un profesija stingri pieprasa, lai ēdiens būtu viegli un ātri pagatavojams, un galvenais – veselīgs! Dziedātāja katru rītu sāk ar garšīgo auzu pārslu smūtiju: “Galvenais ir brokastis, un, ja no rīta esmu izdzērusi šo smūtiju, zinu, ka būs enerģija visai dienai – iemetu blenderī sastāvdaļas, un pati tikmēr ieeju dušā. Ēst veselīgi ir ļoti svarīgi – es daudz sportoju, tādēļ nevaru atļauties ēst to, kas pagadās. Manuprāt, tieši mums, sievietēm, būtu ļoti jāseko līdzi tam, no kā pārtiekam.” Samanta uzreiz atzīstas, ka galvenais ēst gatavotājs mājās ir draugs, kuram tas lieliski padodas, taču ir reizes, kad arī viņai pašai rodas vēlme pašiverēties pa virtuvi.

Auzu pārslu smūtijs

Sastāvdaļas – banāns, auzu pārslas, zemesriekstu sviests, mandeles, mandeļu piens, kanēlis.

Pagatavošana.
• Blenderī liek vienu sagrieztu banānu.
• Pievieno saujiņu auzu pārslu, karoti zemesriekstu sviesta.
• Pieber mandeles (vai citus riekstus pēc izvēles) un pielej mandeļu pienu (var arī sojas pienu).
• Pievieno šķipsniņu kanēļa un visu sablenderē.

Foto - Valts Kleins
Foto – Valts Kleins