Mājas, Sadzīves tehnika

Ātri un ērti kult, griezt un smalcināt. Testējam dažādus blenderus

Foto - Shutterstock

No visām virtuves tehnikas ierīcēm, šķiet, dažādu smalcinātāju un blenderu piedāvājums ir visplašākais. Smalcināšana aizņem daudz laika, tāpēc ikvienā mājsaimniecībā ir kāda ierīce, kas ļauj to paveikt ātrāk. Testējam, ar kuru tas izdodas veiklāk un kvalitatīvāk.

Jebkura blendera pluss un reizē arī mīnuss ir asmeņu griešanās ātrums. Kokteiļiem tūkstoši apgriezienu minūtē dod patīkamu struktūru, bet mērcēm un zupām masa tiek sakulta putās, tajās ir daudz gaisa burbulīšu, kas maina ēdiena garšu. Tāpēc dažādas zaļumu mērces un pesto ieteicams gatavot ar rokas smalcinātājiem vai piestā. Izmēģinājām četrus dažādu līmeņu smalcinātājus un blenderus, lai saprastu atšķirības to lietošanas ērtumā

Smalcinātāju priekšrocības

“Adler” smalcinātājs ir klasika savā grupā. Tam ir liels asmens un stikla trauks. Piemērots dažādām mērcēm un biezzupām, žāvētu augļu un riekstu masai.

+ Smalcinātājs labi sasmalcina nelielu daudzumu pārtikas produktu. Ja mājās jau ir labs blenderis, šis varētu noderēt sīpolu smalcināšanai, salātu, biezzupu un mērču, saldo ēdienu un tortes gatavošanai bez cepšanas.

– Mazais tilpums un ražotāja norāde, ka ierīci vienā reizē nedrīkst darbināt ilgāk par 10 sekundēm (pēc tam motoram trīs minūtes jāatpūšas).

Komplektā − ērtāk

Eksperimentējot ar “Bosch” smalcinātāju, rīvi, putotāju un blenderi kā vienu ierīci ar dažādiem uzgaļiem, secinu – tas varētu būt labs komplekts nelieliem darbiem virtuvē, kad ēdiens jāsagatavo īsā laika posmā. Mainot uzgaļus un krūzes, produktus ar šo blenderi var sasmalcināt mazos gabaliņos, sarīvēt, sakult un saputot. Iespējams pārstrādāt nelielus apjomus.

+ Ar šo rokas blenderi, kam tiešām ir asi asmeņi, var viegli pagatavot pesto un citas biezas masas (piemēram, augļus bumbiņām), jo tas ir gana jaudīgs un viegli regulējams, ar roku mehāniski virzot uz augšu un uz leju, var samalt itin visu. Blendera kāts ir no metāla, un var sasmalcināt biezzupām paredzētos dārzeņus turpat katlā. Miksera uzgalis strādā teicami, rīve jāuztver kā papildaprīkojums.

– Ja jāsasmalcina lielāks daudzums grūti samaļamu produktu, piemēram, garšaugu lapas un kāti, biezi, kaltēti augļi un rieksti, motors pagurst un atslēdzas (nostrādā pārkaršanas aizsardzība). Ierīce atdziest lēni, darbu varēja turpināt tikai pēc pusstundas.

Pievienot komentāru