Praktiski
Receptes

Ātrā ābolkūka uz kefīra bāzes0

Foto – Aija Geida

Mīklai uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, pēc tam pievieno cukuru un kefīru. Atsevišķā bļodā kviešu miltiem pieber sodu un kurkumu. Abas masas sajauc kopā un izmaisa ar karoti – mīklai jābūt tik biezai kā skābajam krējumam. Ļauj, lai 15 minūtes sabiezē. Pa to laiku nomizo ābolus, izņem serdes un tos sagriež astoņās daļās. (Ja miziņas ir plānas, tās var atstāt.) Cepampannu ieziež ar eļļu, pārkaisa ar miltiem un ielej mīklu. Virsū kārto ābolus. Drumstalām sajauc kopā visas sastāvdaļas – to dara ar pirkstu galiem, lai veidojas nevis mīkla, bet drupačas. Tās uzkaisa āboliem un kūku cep +190 °C aptuveni 25–30 minūtes, līdz zeltaini brūna.

 

Saistītie raksti
LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Liekam gulēt hortenzijas
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pētījums: Teju 95% Latvijas iedzīvotāju valsts svētkus svin tuvinieku lokā
22 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kraukšķīgas un cukurotas biezpiena bumbiņas
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Par spīti iebildumiem, samazina bezdarbnieka pabalsta izmaksas laiku un apmēru
1 stunda
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Amatu atstāj “Rīgas dzirnavnieks” vadītāja Anita Skudra
21 minūtes
LE
LETA
Dabā
Daudzviet Latvijā pārspēts 14.novembra siltuma rekords
1 stunda
EF
Eduards Filippovs
Ekonomika
Eduards Filippovs: Straujais algu pieaugums turpina iznīcināt uzņēmumu peļņu. Ko darīt? 5
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
Traģēdija Saldū: gājis bojā elektroskūtera vadītājs
42 minūtes