Produkti un garšvielas, Receptes

Asumiņš šašlikam. Testējam saldās čili mērces: kura labāka un veselīgāka

Foto-Africa Studio/Shutterstock

Asās mērces ir labs akcents jebkurai piknika maltītei. Saldās čili mērces un adžika labi piestāv visu veidu gaļai, kā arī grilētiem dārzeņiem.

Analizējot saldo čili mērču sastāvu, var secināt, ka pamatā ir ūdens un cukurs, bet čili un ķiploka pievienošana sniedz spēcīgu garšu. Savukārt mērces biezā struktūra tiek nodrošināta ar cieti un biezinātājiem. Patērētājs var izvēlēties starp mērcēm ar daudzām dažādām pārtikas piedevām, piemēram, vairākiem konservantiem un dažādiem skābuma regulētājiem, un mērcēm ar papildu piedevām vien etiķa un cietes veidā. Bet garša tām būtiski neatšķiras. Daudzi ražotāji ir nodrošinājušies pret produkta bojāšanos, pievienojot vienu vai vairākus konservantus, lai gan cukuram, čili un ķiplokam jau ir konservējošas īpašības. Atvērtu mērces burciņu ieteicams uzglabāt ledusskapī. Ja mērce bez konservantiem ilgi stāv siltumā, tā var sabojāties.

tabula-cili-merces

3 Komentāri

  1. Izbaudīt, nobaudīt, nogaršot, pagaršot, izgaršot, vai mums latvisku vārdu trūkst? Kāpēc latvietim vēl TESTĒT prasās? Vai tiešām tik liela vajadzība latviešu valodu izvarot?

    1. Prīmā pateikts,tieši 100-niekā.Piekrītu par latviešu valodas kropļsanu,mums jau vairs nav arī spēles,bet geims,nav nožogojums ,bet voljērs u.c.Un tie kas it kā iestājas par tīru un pareizu latviešu valodu nost no amata,nav ko saņemt algu par tukšu gaisu.

  2. Šitās visas mērces ir cukurūdens un lielākā daļa čili mērču nemaz nav čili. Īstas čili mērces var dabūt Indijas dienvidos un citur Āzijā. Tās ko Latvijā tirgo var ēst ar karoti. Čili mērcei jābūt tādai ka paņem lāsīti un jūties kā vulkānā iekritis. Lai jūti ne tikai uz mēles, bet arī kā iet cauri un nāk ārā. Citādi nekāda jēga.

Pievienot komentāru