Praktiski
Receptes

Aroniju jogurta kūka. Bez cepšanas! 16

Foto-Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas – 50 g jogurta bez piedevām, 50 g saldā krējuma, 1 tējk. želatīna, aroniju sula. Pamatnei: smilšu cepumi (var būt “Selgas”), sviests.

Pagatavošana.

Saldo krējumu saputo, pievienojot šķipsniņu sāls un cukura. Želatīnu uzbriedina, pēc tam izkausē ūdens peldē, pievieno putukrējumam. Reizē ar želatīnu saldā krējuma masā iecilā jogurtu un pēc garšas pielej aroniju sulu. Ja vēlas, pievieno arī veselas aronijas.

Kūkas formā aptuveni 2 cm platumā ieklāj sadrupinātus smilšu cepumus, kas sajaukti ar kausētu sviestu (2:1). Pāri liek saldā krējuma, jogurta un aroniju masu. Kūku dažas stundas patur ledusskapī, tad sagriež gabaliņos un liek uz šķīvja, rotājot ar svaigām ogām.

LA.lv