Praktiski
Receptes

Ar šķiņķi un sieru pildītas pankūkas 16

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas mīklai
• 135 ml piena
• 65 g miltu
• 1,5 olas
• 1,5 ēdamkarotes eļļas
• cukurs
• sāls

Pildījumam
• 90 g kūpināta šķiņķa
• 80 g mocarellas siera
• 25 g skābā krējuma
• pētersīļi

Tomātu salsai
• 100 g tomātu
• 10 g lociņu
• čili
• citrona miziņa
• pipari
• sāls
• olīveļļa

Pagatavošana.
Pagatavo pankūku mīklu, notur 20 minūtes. Šķiņķi un sieru sagriež kubiņos, pievieno krējumu, sasmalcinātus pētersīļus un garšvielas. Cep plānās pankūkas. Pilda, izveido rullīti. Apcep. Pasniedz ar tomātu salsu. Lai to pagatavotu, tomātus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam liek aukstā ūdenī, novelk mizu, mīkstumu sagriež kubiņos, pievieno lociņus, sāli, piparus, citrona miziņu un olīveļļu. Ja vēlas asāku garšu, pievieno sakapātu čili piparu.

LA.lv