Praktiski
Receptes

Ar sirsnību gatavotas “Mākoņu salas”. Recepti piedāvā dziedātāja Olga Rajecka0

Foto – Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas (4 porcijām) – 300 g svaigu zemeņu, avenes, mellenes, laims, 1/2 kārbiņa iebiezinātā piena, 200 g Filadelfijas vai maskarpones siera, 30 g želatīna, 200 g saldā krējuma, pūdercukurs, piparmētru lapiņas.

Pagatavošana.
Filadelfijas vai maskarpones sieru sakuļ ar iebiezināto pienu. Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu, tam pievieno izkausētu un uzbriedinātu želatīnu (kā gatavot želatīnu, jālasa uz iepakojuma). Pēc tam siera un iebiezinātā piena masu pievieno saldā krējuma un želatīna masai. Stikla traukā vienā kārtā liek balto masu, pāri – šķēlītēs sagrieztas zemenes. Pēc tam traukā vēlreiz klāj balto masu, pāri – svaigas avenes un mellenes. Rotā ar piparmētru lapiņām.

Olga Rajecka
Foto – Valdis Semjonovs
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
No mantojuma var arī atteikties? 2
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sagatavo auto ziemai – viss, kas jāzina par riepu maiņu
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Ieziemot telpaugus, gādāt par apgaismojumu un citi darbi, kas oktobrī vēl jāpaspēj
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Veselam
Cenrādī par veselības aprūpes pakalpojumiem viens, rēķinā – kaut kas cits 1
5 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Turcija un ASV vienojas par ugunspārtraukšanu Sīrijā
5 stundas
LE
LETA
Latvijā
Izskan jauni vārdi Latvijas Bankas prezidenta amatam
5 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Mājās nav pārnācis zēns: meklē 11 gadus veco Rinaldu 1
7 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona: sinoptiķu prognoze 7 dienām 1
10 stundas