Receptes, Uzkodas un salāti

Apkaltušas maizītes, paprikas un tomātiņu salāti no aktrises Gvinetas Paltrovas krājumiem

salati

Aktrise Gvineta Paltrova grāmatā “Gvineta Paltrova – sava tēva meita” (“Zvaigzne ABC”) iesaka pagatavot šādus salātus: lielā bļodā lieciet 4 glāzes kubiņos sagrieztas, apkaltušas maizes, gabaliņos sagrieztas 2 grilētas paprikas un 1,5 glāzes sagrieztu ķiršu tomātiņu. Pārlejiet ar mērci, ko gatavo, bļodiņā samaisot 2 ēd. k. sarkanvīna etiķa, ¼ glāzes olīveļļas, 4 sakapātus anšovus, pievienojot rupjo sāli un svaigi maltus melnos piparus, sauju saplucinātu bazilika lapiņu. Samaisiet salātus ar rokām un atstājiet vismaz uz 15 min, lai garšas sajaucas. Lieciet uz šķīvjiem, viegli apslakot ar olīveļļu.

 

Pievienot komentāru