Konservēšana, Receptes

Aliču un banānu ievārījums ar kokospienu

Foto - Ilze Pētersone

Sastāvdaļas

1,5 kg aliču, 1,5 kg banānu, 1 kg cukura, 2 paciņas “Gelfix” 2:1, 2 kārbiņas kokospiena, 3 tējk. maltas kurkumas, 3 ēd. k. smalki sakapāta ingvera.

Pagatavošana.

Aliču katlā pielej pāris ēdamkarošu ūdens un vāra, līdz kļūst mīkstas. Izberž caur sietu. Banānus sagriež gabaliņos un uzvāra kopā ar aliču biezeni. Pievieno kokospienu, ingveru un kurkumu, pēc tam cukuru un turpina vārīt, līdz cukurs izkūst. Iemaisa “Gelfix”, uzvāra, turpina vārīt uz straujas uguns 4–5 minūtes. Karstu pilda burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru