Konservēšana, Receptes

Aliču ievārījums ar banāniem un apelsīnu. Neparasta kombinācija

Foto - Shutterstock

Sastāvdaļas
• 1 kg aliču
• 500 g banānu (bez mizas)
• 750 g ievārījuma cukura
• liels apelsīns

Pagatavošana.
Aličām izņem kauliņus, sagriež četrās daļās un nosver kilogramu masas. Banānus nomizo un smalki sagriež. Apelsīnu rūpīgi nomazgā, ar visu mizu sagriež ripiņās un pēc tam smalkos kubiciņos. Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra 20 minūtes. Izberž caur sietu un pilda tīrās burciņās.

Aličas labi garšo arī ievārījumā kopā ar saldajiem vasaras āboliem attiecībā 1 : 1. Garšas akcentam noderēs vaniļas cukurs. Tāpat tās var vārīt kopā ar kabačiem un ķirbjiem.

Lai aličām noņemtu stipro skābumu un vārītu ievārījumu bez piedevām, tām izņem kauliņus, aplej ar ūdeni un uzvāra. Nolej ūdeni (no tā var pagatavot gardu limonādi), pievieno cukuru un vāra, līdz masa sabiezē. Iznāk aromātisks, patīkami sald­skābs ievārījums.

Pievienot komentāru