Deserti un saldumi, Receptes

Ābolu strūdele. Tradicionāla austriešu recepte no Vīnes

Foto - boginya.com

Ābolu strūdele (Apfelstrudel) ir viena no pazīstamākajām Vīnes virtuves receptēm, kura pirmoreiz dokumentēta 1696. gadā. Vārds “strūdele” cēlies no vācu valodas “virpulis”. Šādas ruletes kļuva populāras Austrijā 17. gadsimtā. Ietekmējoties no vairākām Eiropas virtuvēm, radās kombinācija: kraukšķīga mīkla ar augļu pildījumu un riekstiem.

Šis klasiskais deserts – plānas jo plānas mīklas rulete ar tvaicētiem āboliem, sausajiem augļiem un riekstiem – , eiropiešu ēdienkartē ir favorīts visu gadu. Strūdeli pasniedz vēl siltu, parasti pārkaisītu ar pūdercukuru.

(6 personām)

Cep cepeškrāsnī 190 grādos.

Sastāvdaļas:
700 g ābolu (notīra un sagriež mazos gabaliņos)
125 g smalkā baltā cukura vai brūnā cukura
75 g rozīņu
50 g pekanriekstu (sagriezt)
75 g mazos gabaliņos sagrieztas viegli apcetas svaigas baltmaizes
sula un miziņa no 1 citrona
4 plāksnes kārtainās mīklas vai mīklas priekš strūdeles
Šeit lasāma kārtainās mīklas recepte 
125 g saldkrējuma sviesta (kausēta)
milti plāts apkaisīšanai
50 g maltu mandeļu
1/2 tējkrote malta kanēļa
1/2 tējkarote maltu muskatriekstu
pūdercukurs pārkaisīšanai

Būs vajadzīgs:
virtuves dvielis
silikona paklājiņš
metāla panna

1. Samaisa ābolus ar cukuru, rozīnēm, pekanriekstiem, pusi no maizes gabaliņiem un citrona miziņu. Liek visu silikona paklājiņu uz metāla pannas.

2. Izklāj kārtainās mīklas kārtas un pārsmērē katru ar kausētu sviestu. Pārkaisa ar miltiem dvieli un uzklāj uz tā mīklas kārtas.

Virsējo kārtu vienmērīgi pārkaisa ar atlikušajiem maizes gabaliņiem, maltām mandelēm, kanēli un muskatriekstiem.

3. Gar garāko mīklas pusi izklāj augļu un riekstu pildījumu, uzklāj uz pildījuma mīklas īsākās malas no sāniem.

Sāk mīklu rullēt, paceļot dvielīti uz augšu. Uzmanīgi pārtin ruleti uz silikona paklājiņu tā, lai strūdele uz tā atrastos ar šuves vietu uz leju.

4. Nosmērē mīklu no visām pusēm ar kausētu sviestu un cep 30-35 minūtes, līdz veidojas zeltīta krāsa un kraukšķīgas maliņas. Pasniedz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru.

Recepte no bake.cake.dn.ua

Pievienot komentāru