Praktiski
Receptes

Ābolu sniegs ar vaniļas mērci. Recepti piedāvā flautiste Dita Krenberga 0

Foto – Ilze Pētersone

Sastāvdaļas ābolu putām – 5 skābeni, vēlams ‘Antonovkas’ šķirnes āboli, 2 – 3 olas baltumi, 3,5 ēdamk. cukura, šķipsna sāls.

Vaniļas mērcei – 1 l piena, 6 olu dzeltenumi, 4 – 6 ēdamk. cukura, aptuveni 2 tējk. vaniļas cukura, 2 tējk. miltu, šķipsna sāls.

Pagatavošana

Ābolu sniegs
Nomizotus un palielās daivās sadalītus ābolus ievieto cepampannā, pielej nedaudz ūdens, pieber 2 ēdamk. cukura un cep cepeškrāsnī 180°C karstumā 15 minūtes. Atdzesē un izrīvē caur sietu vai sablendē biezenī. Saputo stingrās putās olas baltumus ar atlikušo cukuru un šķipsnu sāls un, turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno ābolu biezeni. Pasniedz ar vaniļas mērci vai pienu – tad ābolu sniegam jābūt saldākam.

Vaniļas mērce
Ar aukstu ūdeni izskalotā katlā uzvāra pienu un padzesē. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, miltiem un šķipsniņu sāls, līdz masa apjomā dubultojas. Pakāpeniski tai pievieno dzesēto pienu. Katliņā masu uzkarsē uz mazas uguns, ātri maisot, lai nepiedeg. Mērci nedrīkst uzvārīt.

Galerijas nosaukums
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Latvija bez bērnunamiem. Tapuši vēl divi aprūpes centri 1
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Cēzara salāti ar grilētu vistu un parmezānu
22 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Karamelizēti āboli. Bērniem ļoti garšos!
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Trīs partijas izstājas no JKP vadītajām valdības veidošanas sarunām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Bordāns: Vecās oligarhiskās partijas noraka valdības izveidi
32 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Gobzems: Visiem politiskajiem spēkiem vajadzētu nelielu psihoterapijas kursu
47 minūtes
LE
LETA
Dabā
Kādi laikapstākļi gaidāmi 18.novembrī? Jaunākā sinoptiķu prognoze
3 stundas
LA
LA.lv
Pasaulē
VIDEO. “Neesmu latviski runājusi kopš 18 gadu vecuma!” Londonā centīgi mācās latviešu valodu
23 minūtes