Praktiski
Receptes

Ābolu sniegs ar vaniļas mērci. Recepti piedāvā flautiste Dita Krenberga0

Foto – Ilze Pētersone

Sastāvdaļas ābolu putām – 5 skābeni, vēlams ‘Antonovkas’ šķirnes āboli, 2 – 3 olas baltumi, 3,5 ēdamk. cukura, šķipsna sāls.

Vaniļas mērcei – 1 l piena, 6 olu dzeltenumi, 4 – 6 ēdamk. cukura, aptuveni 2 tējk. vaniļas cukura, 2 tējk. miltu, šķipsna sāls.

Pagatavošana

Ābolu sniegs
Nomizotus un palielās daivās sadalītus ābolus ievieto cepampannā, pielej nedaudz ūdens, pieber 2 ēdamk. cukura un cep cepeškrāsnī 180°C karstumā 15 minūtes. Atdzesē un izrīvē caur sietu vai sablendē biezenī. Saputo stingrās putās olas baltumus ar atlikušo cukuru un šķipsnu sāls un, turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno ābolu biezeni. Pasniedz ar vaniļas mērci vai pienu – tad ābolu sniegam jābūt saldākam.

Vaniļas mērce
Ar aukstu ūdeni izskalotā katlā uzvāra pienu un padzesē. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, miltiem un šķipsniņu sāls, līdz masa apjomā dubultojas. Pakāpeniski tai pievieno dzesēto pienu. Katliņā masu uzkarsē uz mazas uguns, ātri maisot, lai nepiedeg. Mērci nedrīkst uzvārīt.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Šokolādes braunijs krūzītē. Pagatavo 5 minūtēs! VIDEORECEPTE
10 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Nosacījumi apgādnieka zaudējuma pensijas saņemšanai. Vai pienākas arī pilngadīgiem bērniem, kas turpina mācīties?
11 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Vai gladiolu sīpolus pa ziemu var parafinēt? Kā tos labāk uzglabāt?
12 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Lecis “RNP” valdes atlaišanu skaidro ar “RS” mēģinājumu iekasēt vairāk nekā 1,2 miljonus eiro
17 minūtes
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Vai nākotnē latviešu valoda būs tikai ķēķa valoda? 5
4 stundas
RR
Raivo Rosts
Ekonomika
Raivo Rosts: Kā mobilās tehnoloģijas ļauj pelnīt vairāk
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Tiesa ļauj valdībai iecelt jaunu LU rektora vietas izpildītāju
3 stundas
LA
LA.LV
Sports
Bobsleja un skeletona saime sezonu sagaida ar jauniem izcaicinājumiem
2 stundas