Receptes, Uzkodas un salāti

Ābolu miziņu čipsi – gards graužamais vakaram

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• Miziņas no 8 lieliem āboliem
• Ēdamkarote augu eļļas
• Šķipsniņa sāls
• Ēdamkarote cukura
• ¼ tējkarotes malta kanēļa

Ābolu miziņas apslaka ar augu eļļu, pārkaisa cukuru un kanēli, uzmanīgi samaisa. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz + 200 °C, un kaltē 10–12 minūtes, līdz miziņas zeltaini brūnas, sausas, bet ne sadegušas (kaltēšanas laiks atkarīgs no miziņu biezuma). Iznāk kraukšķīgi čipsi ar ābolu garšu un kanēļa aromātu. Lai būtu kraukšķīgas, glabā hermētiski noslēgtā traukā.

1 komentārs

  1. Varbūt vajadzētu piebilst,ka tādiem čipsiem der tikai ekoloģiski tīru ābolu mizas.Pretējā gadījumā-ēdīsim to,ko rekomendē neēst,jo mizas satur visvairāk ķīmijas,kas ir izmantota ābolu audzēšanas un uzglabāšanas procesā.

Pievienot komentāru