Deserti un saldumi, Receptes

Ābolu kēksiņi ar krēmsieru

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• 2 āboli
• 150 ml piena
• 250 g kviešu miltu
• 80 g cukura
• 100 ml krēmsiera
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma
• 4 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• 1 tējkarote cepamā pulvera
• ¼ tējkarotes sodas

Eļļu samaisa ar pienu, skābo krējumu un cukuru. Miltus sajauc ar vaniļas cukuru, sodu un cepamo pulveri un pievieno šķidrajām sastāvdaļām. Samaisa. Ābolus sagriež mazos gabaliņos un pievieno mīklai. Kēksu formiņās iepilda mazliet mīklas, ieliek vidū krēmsiera piciņu un tai virsū vēl tikpat mīklas. Cep + 180 °C 25–30 minūtes.

Pievienot komentāru