Praktiski
Receptes

Ābolu biezenis ar timiānu vai piparmētrām 0

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas
• 1 kg ābolu
• 100 ml ūdens
• 500 g cukura
• Timiāns vai piparmētras

Pagatavošana.
Ābolus nomizo un izņem sēklotnes, sagriež gabalos vai daivās. Liek katlā, pievieno ūdeni un vāra, līdz mīksti. Sakuļ biezenī. Pieber cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Pievieno svaigu vai kaltētu timiānu pēc garšas. Biezeni lej tīrās, karstās burkās. Aizvāko un uzglabā vēsumā.

Timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Var vārīt arī bez garšaugiem, bet garšvielas un garšaugus pievienot, biezeni liekot galdā.

Saistītie raksti
LA.lv
SM
Signe Mengote
Praktiski
Tas, ka viņi ir lēni, ir tikai mīts… Ciemos pie bruņurupuču meitenes, vārdā Brunis
1 diena
MP
MAIJA PASTARE
Praktiski
Ja darbinieku skaits tiek samazināts, kam ir priekšroka saglabāt darbu?
1 diena
AG
Aija Geida
Praktiski
Mērcītes pie dārzeņu uzkodām. 4 gardas receptes
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

"V
"Mājas Viesis"
Latvijā
Imants Lancmanis: Guvis piepildījumu karjerā un ģimenē, cilvēks var sākt domāt par valsti
2 stundas
IP
Ilze Pētersone
Latvijā
Latvijas vēsture pirms valsts dibināšanas 18 jautājumi un atbildes
1 diena
RO
Regīna Olševska
Latvijā
Dāvana Latvijai – 1000 kilometri. Māris Baltais sāka skriet, aizejot pensijā
5 minūtes
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Ģimenē klusēšana nav zelts! Atziņas no pāriem, kas gredzenus mijuši 18. novembrī
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
ES 27 dalībvalstis vērtē Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES līgumu un nākotnes attiecību deklarāciju
19 minūtes