Praktiski
Receptes

Ābolkūka. Saimnieces Marijas Aleksejevas recepte 0

Foto – Shutterstock

Nepieciešams

125 g miltu, 100 g sviesta, 175 g cukura, 1 olas dzeltenums, 1 kg ābolu, kanēlis.

Pagatavošana

No miltiem, 50 g sviesta, 25 g cukura un olas dzeltenuma samīca mīklu, ietin folijā un 1 stundu tur vēsumā.
Nomizo ābolus, sagriež 8 daļās, izņem sēklas.

Izkausē atlikušo sviestu un cukuru. Ābolu šķēlītes sakārto karamelizētajā masā. Izveltnē mīklu un pārklāj ābolus. Piespiež maliņas un sadursta ar dakšiņu. Cep mēreni karstā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes, gatavu tūlīt izgāž uz šķīvja, uzkaisa kanēli.

Saistītie raksti
LA.lv
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Lai vēlziedes parādītu sevi visā krāšņumā. Kad tās ir jāpārstāda un kā jākopj?
1 diena
IB
Indulis Burka
Praktiski
Stabs iedzīts – pirksti veseli. Praktiski padomi mietu dzinēja izgatavošanā
1 diena
DD
Dace Deksne
Praktiski
Pieredzējusī adītāja Ina Valtere netur sveci zem pūra
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

DK
Dace Kokareviča
Latvijā
“Šiva*, atkāpies no Vanagkalna!” Būt vai nebūt Zemes enerģiju parkam Baldonē?
2 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
VIDEO. Bijušais policists pārsūdz spriedumu: noliedz vainu zēna notriekšanā
10 minūtes
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Valsts pirmie simt gadi ir līdz malām pierakstīta lappuse
1 stunda
LE
LETA/LA.lv
Sports
Meija turpina mest – “Dinamo” pirmo reizi sezonā trīs uzvaru sērija!
1 stunda
LE
LETA
Laukos
ZM: “Latvijas valsts mežiem” cena par “Bergvik Skog” īpašumiem bija pārāk augsta
3 stundas