Praktiski
Receptes

Ābolkūka brīvdienu cienastam. Vienkārša un garda recepte! 16

Sastāvdaļas
4 glāzes miltu,
6 olas,
200 g margarīna vai sviesta,
2 glāzes cukura,
6 ēdamkarotes piena,
2 kg ābolu (antonovku),
1/2 paciņas cepamā pulvera vai 1 tējkarote dzeramās sodas.

Pagatavošana.

Ābolus nomizo, pārgriež gareniski četrās vai sešās daļās un sajauc ar pusi cukura.

Margarīnu saputo ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus un pienu, kurā iejaukts cepamais pulveris vai dzeramā soda.

Iesijā miltus un visu labi sajauc. Viegli iecilā saputotus olu baltumus. Veidni izklāj ar pergamenta papīru, liek mīklu un vienādi izlīdzina.

Sacukurotās ābolu šķēlītes gareniski iespiež mīklā līdz pat veidnes dibenam.

Pārlej ar sulu, kas atlikusi no āboliem un cukura. Cep karstā krāsnī apmēram stundu.

Gatavu caur sietiņu apkaisa ar pūdercukuru.

Saistītie raksti
LA.lv