Praktiski
Receptes

5 receptes gardai karstvīna sezonai 16

Foto-Shutterstock

Karstvīnu labāk gatavot mājās, nevis pirkt gatavu

Kad termometra stabiņš tuvojas 0 grādiem, ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?

Kā norāda Elkor FOOD&WINE vadītāja, veikalos nopērkamie „gatavie“ karstvīni īsti nav vīni, bet gan vīnu saturoši dzērieni, kuriem jau ir pievienotas garšvielas un diezgan daudz cukura, kas tad arī ir atbildīgs par sliktām sajūtām nākamajā dienā, tāpēc būtu ieteicams gatavot šo sildošo dzērienu pašam, lai tas sniegtu patiesu garšas baudījumu.

Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs.
Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

1.Klasiskais karstvīns

Lorem ipsum
FOTO: Leta

Pussaldais sarkanvīns
150 ml
Vīnogu sula
50 ml
Grenadīna sīrups
15 ml
Citrona daiviņa
Apelsīna daiviņa
Kanēļa standziņa

2.Karstais portvīns

Lorem ipsum
FOTO: Leta

Portvīns
100 ml
Upeņu sula
100 ml
Kanēļa standziņa
Krustnagliņas
Apelsīna daiviņa

3. Īpaši sildošais karstvīns

Lorem ipsum
FOTO: Leta

Tumšais rums
25 ml
Pussaldais sarkanvīns
150 ml
Citronu sula
25 ml
Kanēļa standziņa
Muskatrieksti

4. Karstais baltvīns

Saistītie raksti
Lorem ipsum
FOTO: Leta

Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns
150 ml
Balto vīnogu sula
50 ml
Medus
15 ml
Kanēļa standziņa
Krustnagliņas
Apelsīna daiviņa

5.Karstais ābolu sidrs

Lorem ipsum
FOTO: Leta

Naturālais ābolu pussaldais sidrs
150 ml
Ābolu sula
50 ml
Kanēļa standziņa
Ābola daiviņa

 

LA.lv