Praktiski
Dārzs

5 dārzeņi un zaļumi, kurus var apēst un izaudzēt atkal un atkal 0

Ķiploks

a-kiploks

Šis ir lēts veids, kā nodrošināt, lai mājās vienmēr pa rokai būtu veselīgs ēdiens.
Sadīgušās ķiploka daiviņas nevajag mest prom – ja tās ieliek nelielā ūdens daudzumā, var audzēt ķiploku dzinumus. Dzinumiem ir daudz maigāka garša nekā ķiplokiem, un tie lieliski iederas salātos un mērcēs.

Burkānu laksti

a-burkans

Burkānu parasti apēd visu un lakstu izmet. Tomēr jūs varat atstāt burkāna galu, likt tos ūdenī ar “astēm uz augšu” un turēt nelielā ūdens daudzumā uz apgaismotas palodzes. Burkānu laksti lieliski der salātos un to rotāšanai.

Baziliks

a-baziliks

Ielieciet dažus bazilika kātus ūdens glāzē un novietojiet tiešos saules staros. Kad saknes ir 5–6 cm garas, tos var iestādīt un audzēt.

Sīpolloki

a-asni

Ilgākais piecās dienās iespējams pilnībā ataudzēt sīpollokus nogriezto vietā. Atstāj apmēram 2–3 centimetrus garu asnu un ievieto nelielā ūdens glāzē.

Romiešu salāti

a-romiesu-salati

Ja jums ir romiešu salātu stublāji, novietojiet tos bļodiņā ar nelielu daudzumu ūdens un nolieciet uz palodzes. Aptuveni divu nedēļu laikā tie būtiski paaugsies un 3–4 nedēļu laikā būs izauguši pietiekami lieli.

Pēc food-hacks.wonderhowto.com materiālaFoto no  Matt Frederick/Wikimedia Commons, Farm Flavor, Green Jean,Gardening Jones
LA.lv