Deserti un saldumi, Receptes

4 receptes Latvijas dzimšanas dienai – svētku torte, biešu cepumi un rupjmaizes kārtojums

1. Svētku torte Latvijas dzimšanas dienai

1no4
Foto - Aija Geida

Tā ir jauka, ģimeniska tradīcija atzīmēt mūsu Latvijas dzimšanas dienu – visiem sapulcējoties pie svētku galda. Vecvecāku atmiņas, jauniešu piedzīvojumu stāsti, sapņi un ieceres. Pēc mielasta visi kopā var doties skatīties svētku salūtu vai noklausīties kādu koncertu! Piedāvājam četras receptes Latvijas karoga krāsu noskaņās.

Sastāvdaļas jogurta biskvītam:

• 200 g kviešu miltu

• 300 ml jogurta

• 100 g cukura

• 5 ēdamkarotes olīveļļas

• Ēdamkarote vaniļas cukura

• 4 tējkarotes cepamā pulvera

• 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Dzērveņu pildījumam:

• 300 + 100 g dzērveņu

• 100 g brūnā cukura

Baltajam pildījumam:

• 250 ml saldā krējuma

• 250 g maskarpones siera

• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

• 1 kārbiņa iebiezinātā piena ar cukuru

Pagatavošana.

Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, izsijātu kakao pulveri, cukuru un vaniļas cukuru. Atsevišķā bļodā ar mikseri sakuļ jogurtu un olīveļļu. Pievieno miltu maisījumu, izmaisa un cep lielā cepešpannā +180 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes (līdz pie biskvītā iedurta kociņa nelīp mīkla). No receptē dotā daudzuma iznāk viena liela biskvīta plātne (30 x 40 cm), kuru noliek atdzesēties. Pa to laiku gatavo dzērveņu masu, sablendējot 300 g dzērveņu ar brūno cukuru (100 gramu ogu atstāj rotāšanai).

Pagatavo krēmu tortei – maskarpones sieru sajauc ar iebiezināto pienu. Saldo krējumu sakuļ ar vaniļas cukuru, pievieno maskarpones un iebiezinātā piena masu. Sapilda konditorejas maisiņā ar vidēja izmēra uzgali, kas veido puķītes.

Gatavo torti. Lielo biskvīta plāksni sagriež trīs vienādās ripās. Uz katras biskvīta ripas klāj dzērveņu masu, tad saldo, balto masu. Pēc tam liek otro biskvītu un visu atkārto. Augšai – trešajai biskvīta ripai – vispirms bagātīgi klāj dzērveņu masu. Vidu rotā ar puķītēm no baltās masas, bet pārējo laukumu noklāj ar dzērvenēm.

Ļoti ātri pagatavojama svētku torte, var pasniegt tūlīt vai nolikt vēsumā. Biskvīts ir tik gaisīgs, ka dzērveņu masu iesūc sevī jau pēc pusstundas.

  1. Svētku torte Latvijas dzimšanas dienai
  2. Siltais dzērveņu dzēriens
  3. Biešu cepumi ar pildījumu
  4. Rupjmaizes kārtojums

2 Komentāri

Pievienot komentāru